dijous, 13 de setembre del 2007

arquitectura dei vilas d'Escossa

La ribiera de Coca... En moviment... Per Mela... (Sabe... Siéu un pauc lentos... Après lo negre e blanc, descubre lo cinèma...)

cantem dins la carriera

La rubrica nova "Cantem dins la Carriera" permet de descubrir una colleccion de gents que cantan vo dançan dins la carriera. Promier film. Una dançaira dins lo mercat de Barcelona. Clicatz sus la dançaira e oblidètz pas la moneda!



arquiteitura de la vila de Barcelona



Actors esconduts sota de procedits grandàs...

arquiteitura de la vila de Barcelona




La mostra es granda. Leis actors s'escondon darrier d'ecran gigants. Leis actors son de pintres, de fotografs dau sègle 20. La problèmatica es: coma l'Art s'es mes en scèna. Apassionant!

arquiteitura de la vila de Barcelona

La mostra se ditz : Tiatre sensa Tiatre

Vaqui ço qu'ai vist...


Adejà, lo tiatre sense tiatre, per ieu, començava defora. Aquela curiosa mariota es un pichot que jogava amé son paire... Enfancia de l'Art!



dilluns, 10 de setembre del 2007

Marie Fouque nos escriéu

Maria Fouque, la fotografa de cinèma, nos escriéu. Podètz legir son comentari dins: Marie Fouque, un pantalh fotografiat

Matton a l'ostau europenc de la fotografia

Vaqui una obra que se ditz: Omenatge a Georges Perec. Se cresètz qu'es una bibliotèca vertadièra de l'autor dei Choses... es faus. L'obra tota de Matton consistis a prene d'ostaus pichots que reconstituis a la man amé de fusta, de pega, de morcèus de jornau.... Pas un detalh es pas oblidat. Es espantant de finèssa! A la fin, sort una fotografia dau decor que trantalha entre onirisme e realisme. Au musèu, leis decors son representats amé lo cliché finau. E om pou descubrir lo trabalh menicios de l'autor. Imaginatz la talha pichota dei libres que donan un imatge de grandor. E l'enveja enfantina de se passejar dedins, coma davans un ostau de titèi. Pi-ve-lant!

Mostra: Avant-Après


Quora mei collègas d'Art me convidèron per anar an aquesta mostra, li anère tot d'una. S'agis de decubrir una istoria de l'arquitectura modèrna a travers 150 ecrans de cinèma. Lo meteire en scèna d'aquela mostra es un gèni. Passejam per leis ecran sublimes que s'encastran amé armonia e inteligéncia. Sensa parlar dei racords deis sons e deis imatges. Ai reconegut la vila de Nimes. Amé Carrat d'Art, evidentament, coma s'es bastit après l'auvari de l'operà. E puèi leis HLM modèrnas que te semblan a de lofts. Osca per aquela meravilha. De mancar pas se passatz per la capitala.

Joan Francés TISNER & Lionel DUBERTRAND



Coma de costuma, Lou Tam parla deis artistas que li agradan. De Tisner e Dubertrand a Chaplin en passant per Keaton, Rouquette, Mistral e Flaubert, De Di Rosa a Almodovar... Qué Sabe? Lou Tam aima l'Art. Doncas vaqui un eveniment de mancar pas amé lei grands TISNER e LIONEL DUBERTRAND. Agachatz:

F3 AQUITAINE 16.09.2007 a partir de 12h10 Magazine PUNT DE VISTA de Denís SALLES

CONSACRAT (PER PART) A L'ESPECTACLE de Joan Francés TISNER & Lionel DUBERTRAND

RUGBI, atemptat coregrafic tà dançaire de sauts solò
attentat chorégraphique pour danseur de sauts solo

Quelques extraits de la création RUGBI à l'Estivada de Rodez (19.07.07),
visibles ensuite pendant une semaine sur le net à

http://aquitaine.france3.fr/emissions/17391034-fr.php