divendres, 22 de febrer del 2008

madrid 13



Una botiga dins una carriereta de Madrid. Una botiga especializada de FLAMENCO. E lo DVD de BEBO Y CIGALA: LAGRIMAS NEGRAS. "EU sei que vou te amar" es un moment de gràcia.

dijous, 21 de febrer del 2008

dimecres, 20 de febrer del 2008

madrid 9




madrid 8

L'estajant coma una OBRA d'art

madrid 7








Madrid es un dessenh

madrid 6






Madrid es una vila dessenh. Dise pas una vila musèu. Non. Una vila musèu es una vila francèsa embarrada dins sei barris e sei monuments per toristas. Un vila musèu dubris en julhet e agost. Una vila musèu mata l'estajant. Una vila dessenh es una vila pantais. Acompanha ta vida vidanta quora vas obrar. E se coneisses ren a la cultura auràs de longa un Matisse, un Goya, sus la tèsta. Vaqui, Madrid, coma te vese. Siés una capitada per la cultura. E ai jamai tan marchat au mitan d'obras e de sègles tan remirables coma uèi. Gramaci, o fraire castilhan!

madrid 5






Es temps de laissar l'arquitectura de l'aeroport faire sa vida d'aeroport. Vida de quitram. Rengada e rectangulara. Singulara. Simbol d'una solesa a jamai en parténcia... Lo terrenh de joc desapareis. Amé son rebaladis de veituretas oblidadas. Aprenem a fugir lei passatges clavelats que fau de longa traucar drech. Adiéu Marsilha. Bonjorn Madrid e son cèu bordelic.

madrid 4


Creses ai paisatges. A un autre pais. Prenes, galoi lo camin deis avions per oblidar lo climat de ton pais negat. Amé la magia dau viatge que s'anoncia creses au paradis. Mai dins l'aeroport de Marsilha (li dison "Provença") es l'infèrn qu'apareis. Veses lo diable franchimand sus un ecran plan que fa de moninariés a tu, paure inocent qu'engolis una poma sota un aubre en plastic d'Eden... A! Tot aquo s'anoncia ben! Vols laissar França, mai França, ela, te laissa pas...

madrid 3



Leberon es un país verd. Leberon es la montanha, l'èr fresc, lei darniers apicultors, un endrech de pantais onte lo telefonet passa pas. Onte pòs rescontrar lei darniers locutors e faire de collectatge plan planet. Aquí la representacion de Leberon avans de partir a Marsilha... Aeroport de Provença. Dequé demòra de la nòstra civilizacion? De la publicitat, de la recuperacion e de gris. Benvenguda en França. Quant còsta la cigala made en China? Enfin... Es lo promier jorn d'un viatge a Madrid. L'agéncia de viatge vos ditz: « Benvenguda ! »

(c) Fotografias originalas dau Tam – (c) Tam, 08.


madrid 2


Arquitectura d'un aeroport made in Provença. Lo got oblidat per una viajaira preissada... que laissa a pantaiar... Quau èra... Perqué laissèt lo cafè ?.... Trop caud? Pas pron bio?... Un amoros retrobat a la lèsta qu'apareis a la veirina d'una avion?... O la fugida d'un passat vergonhos?... L'esquina virada a son passat, la femna polida laissa son café e lo negre que difusis. Lèsta a afrontar surament un avenidor promés per un novèu pais europeenc. Coma disié una cançon: " Ailleurs/ Ailleurs tu dis que c'est toujours mieux". Lo parlador anoncia son nom d'ostau. Lo pais. Espanha. La vila. Madrid. Pasmens la tornarai pas trobar dins l'avion. Auriéu degut prene aquèu cafè coma l'ultima dralha de sa preséncia en França.

madrid





(c) Fotografias originalas dau Tam – (c) Tam, 08.

Aeroport de Marsilha, and Occitània made in Japan.