divendres, 14 de desembre del 2007

apèu a projècte

La novèla directritz, vestida en rosa Barbia, placardèt una aficha en rose papier quieu sus la paret de l'agéncia de viatge. Caractèr 38, logiciau Word 95. L'aficha es pegada a costat de dos paumiers amé una neneta nusa e blonda, que fa de chivau (mai es pas ma grand) sus una platja d'un pais sota-desenvolopat e sus papier glaçat que sent bon lo torisme essexuau. S'agis de justificar seis accions au centre de l'agéncia de viatge. Avans lo 31 de janvier de 2008. Es pas lo pais dau sonrire, la cap. Sarié l'apèu d'ofre que justificarié ma fonccion. Li demadère doncas de qu'èra ma fonccion. Me respondèt: que falié rintrar dins lei casas dau logiciau. E s'entornèt. Sabe pas se m'agrada pas mielhs de conversar amé l'ome de la chifra.

l'ome de la chifra

A l'agéncia, i a lo tipe que s'entrava dei chifras, dei financias e dau cagant (financias, sondatges, borsa). Sort d'una depression greva. Lo vole integrar a mei discutidas. Mai quora se rescontram a la maquina de café, son dialogue fai sempre:
"Se prenes lei valors de la mediana contunhada, trobe la mediane quartier mediana, perque i a de valors decimalas. Es en frequéncia. La mieuna a cent passa. Fau tot mulitiplicar per cent. Es perque la seria es contunhada."
E ieu li demande:
"se que non, aquo vai?"
E me respond:
"siau làs".

dimarts, 11 de desembre del 2007

un ser a la candela















Aquela fotografia es pas mieuna mai dau collèga graulenc, pendent lei seradas de bar au Sarko (vos remebratz, es lo nom que donave au Bar de la vila d'Agradà...). Que me diguèt en prenent la foto: "L'important en fotografia, es la quista dau lume...". Sabe pas s'èra bandat mai la frasa m'agradèt. La fotografia tanben. Lo fau dire: a l'uelh! Aquelei flors son coma la prima en ivèrn.

gara de la vila d'Agradà

















dilluns, 10 de desembre del 2007

e subran lo lume...


Buos, Decembre de 07.
(C) Lou Tam, 07.

b coume buous, béu (b.lat. Castrum de Buolis)






n.de l. Buoux près d'Apt (Vaucluse), où l'on croit trouver le nom des Vulgientes, peuplade celtique. Lou Fort de Buous, le Fort de Buoux. (Frédéric Mistral, Lou Tresor dou Felibrige)



Viéure à Buous, es viéure coume dins un castèu en flamo.
(Lou Tam, 07)

rené char


Bolena, Bibliotèca Municipala.
Divendres 14 de decembre de 2007. 20 o 30.
Parlaren à Bouleno vous invite à découvrir un grand poète de Provence:
René Char
Diaporama presentat per M. Claude Lapeyre.
Poèmas de René Char en Provençau e Francés dichs per: Sergi Bec, Jan-Pèire Belmon, Andriéu Chiron, Jan-Bernat Plantevin.