dissabte, 26 d’abril del 2008

mauresca fracas dub bartàs


Un bon son. Un trabalh novèu sus lei melodias. Una bolegadissa. Un vertadier cap d'obra. De polidei voès. Un bon cant. Un professionalisme. Una maduresa. E de messatges forts. E de bons bons bons musicaires. INDISPENSABLE! Lo darnier disc MAURESCA FRACAS DUB Bartàs. Anatz manjar a la baraqueta!

divendres, 25 d’abril del 2008

renaud marchand de cailloux


Dins la discografia de Renaud es benlèu lo mai musicau. Joga amé un grop irlandés. E lei musicas e leis adobaments son tarribles. Amé un gost prononciat per lei polidei melodias e lei tèxtes son totei capitats amé un vertadier trabalh d'escritura. Un Jan Lois Roque (mon acordeonista preferit) en forma. E un Renaud que per un cop pren pas la pausa dau lobard. Qu'es vertadierament un poèta de la cançon. Un album madur. De descubrir lèu lèu. Benlèu un cap d'obra amé lo temps qu'a madurat coma un bon vin. Lo vocabulari es ric, sens argot sofisticat. E pas de sintès a la moda que se demodan lèu. Utilizacion d'instruments filarmonics vo acostics. Un classic. Lei tèmas son mai universaus: tocan au quotidian (Dans ton Sac) e son de retrachs pertocants (Tonton) vo d'omenatges a l'enfancia vo a la pesca (Tant qu'il y aura des ombres...). Olé es un tablèu sensible dei borgèsas que van a la feria de Nimes (abans l'inutile Rouge Sang) e 500 Connards la caricatura negra a la Charlie Hebdo dau Paris/Dakard. De descubir amé l'imne de la Ballade Nord-Irlandaise que te dona la pèu de gau.


Lo clip de " Petit Voleur", amé una Emanuala Beart traç que polida.

dijous, 24 d’abril del 2008

restaurants cosmopolits polits

Aièr de ser avèm manjat au restaurant argentin dins la vila d'Agradà. E begut força rosat. Aqueste matin ai lo closc que vira. E mei gents me convidan au restaurant japonés. Aqueste ser sarà restaurant francés: pastas a l'aiga seguidas d'una farandola de dolipranes.

dimecres, 23 d’abril del 2008

darnier clown sensa L

Deman sarà lo darnier cors de Clown sensa L. Es de mau en mau malaisat d'èstre clown. Mai que mai dins una societat sens umor... Trobatz pas?