diumenge, 17 de maig del 2009

Lo chocolat Poulain a 160 ans!

Ako es la boita de mon enfància.... TARRIBLE! Sus una lesca de burre amé de pan fresc. Vo dins una bola... 4 dosas en podra ben amaras... mmm... Amé de Corrinetas que s'escrancan dins l'amarum e la calor. Lo chocolat maurèu que tomba delicatament dins lo lach qu'om vira e revira... ben dedins... amé d'uelhs que te relucan. Amé de fogassa d'Aigas-Mortas, a la flor d'arange. Amé de creissents cauds sortits dau forn. Ben gras qu'om pausa sus lo jornau. E que fan de tascas sus lo roge dau Midi Libre... Abans l'escola, après l'escola. Per lo gostaron, vo per lo sopar amé la maire, un cop l'an. Mai perqué siéu pas publicista?

1 comentari:

manjacostel ha dit...

que crèsi de segur que sètz un brave golardas.
Que ièu qu'èra amb "i a bon banania" que polverisava sul burre de la tartina al retorn de l'escòla sul còp de cinq oras.
Un delici...
Coratge .... n'i a encara.